Geadopteerd en op zoek?

Je weet dat je geadopteerd bent en je wil meer weten? Of net niet maar je wil er over praten? Of je wil er niet over praten maar het houdt je bezig? Blijf er niet mee zitten. Regelmatig komen jongeren bij het CLB met vragen over hun adoptie. We geven hier alvast mee waar je terecht kan met al je vragen over adoptie.

Op zoek naar je roots

Veel geadopteerden merken dat ze meer willen weten over hun afkomst: het land van herkomst, de cultuur, geschiedenis, de biologische ouders en familie…

Het is best mogelijk dat je twijfelt over hoe ver je wil gaan of met welke verwachtingen je aan die ontdekkingstocht naar je roots begint. Je staat er niet alleen voor. Er over in gesprek gaan geeft je meer houvast. Het spreekt vanzelf dat je bij je CLB welkom bent om er over te praten. We helpen je op weg. Helemaal gratis.

Waar aankloppen met vragen over jouw adoptie?

We kennen heel wat organisaties die zich inzetten om elke geadopteerde te steunen. We geven de belangrijkste mee:

Adoptie op Facebook

Wat met mijn adoptiedossier?

Je hebt het recht om je adoptiedossier in te kijken. Je klopt daarvoor best aan bij het ‘Vlaams Centrum voor Adoptie’ (VCA). Zij hebben alle dossiers vanaf september 2005. Voor oudere dossiers zullen ze alles doen om het dossier te pakken te krijgen.

Liever een babbel met een vertrouwenspersoon van het CLB?

Spring ff binnen Chat met een CLB-medewerker

Was dit een antwoord op je vraag of heb je gevonden wat je zocht?

Ben je een ouder?