Informatie over poging tot hacken

Informatie in verband met de poging tot hacken... update 15.54u

Op maandag 25 mei om 13.58u kreeg iedereen een mail van Leen Cleuren met als onderwerp 'factuur'.

De mail zag er veilig uit, maar het is een "fishing mail", een mail die vist naar jouw wachtwoord. Gelukkig hebben collega's enkele minuten later gemeld en kon ik de toegang tot onze Office accounts onmiddellijk blokkeren.

Zelfs al hebben veel gebruikers hier niet op geklikt en niet hun Office wachtwoord ingevuld...
Ingeval van een ernstige poging tot hacking voorziet de noodprocedure dat ALLE wachtwoorden gereset moeten worden. Dat voorkomt dat de hacker toegang krijgt tot een account.

Het wachtwoord dat je nodig hebt om te resetten kun je aan Ben aanvragen per SMS.

Stappen:

1) Start je computer opnieuw op (lukt het niet om met je originele wachtwoord in te loggen, gebruik dan het wachtwoord dat je van Ben kreeg)

2) Ga naar het intranet. Je krijgt dan automatisch de vraag om je wachtwoord te resetten. Vul als 'oud wachtwoord' het wachtwoord in dat je van Ben kreeg. Vul dan twee keer een nieuw wachtwoord in.

3) Start de lokale OUTLOOK: wanneer je Outlook (de applicatie op je computer) dan zal die vragen naar het wachtwoord dat je net nieuw aangemaakt hebt. Belangrijk: vink aan 'referenties onthouden' en OK.

Goed gedaan! Werkt iets niet goed, bel naar Ben.

Mocht je lokale Outlook nog niet goed werken, denk eraan dat je ook via de webapplicatie van Outlook aan je mails. Klik daarvoor linksboven op het intranet op het 'wafeltje' en kies 'Outlook'.

Dank aan de mensen die het risico bliksemsnel gemeld hebben! Dat heeft problemen voorkomen!

Geef de link naar deze pagina. Hierop staat alle recente informatie over dit incident:
https://www.vrijclb.be/admin/entries/pagesVrijClbNoordwestBrabant/1064329-informatie-over-poging-tot-hacken door aan je collega ingeval die niet over de nodige informatie beschikt.

Vriendelijke groeten,

Ben

Ben je een leerling en zit je ergens mee?

CLB voor leerlingen