De Coronacrisis treft de CLB-werking

Dit kan je verwachten.

De maatregelen zijn ook voor ons verstrengd.

Omdat de maatregelen verstrengd zijn geven we graag een update en doen we meteen ook een oproep aan onze scholen...

Het CLB blijft open en onze CLB-medewerkers blijven aan de slag. We vinden het belangrijk dat we ook in deze vreemde tijden een aanbod hebben. Met deze berichtgeving updaten we ons aanbod.

Aanbod

1. We blijven vragen met betrekking tot de coronacrisis beantwoorden.

2. We blijven telefonisch bereikbaar en staan klaar om nieuwe vragen op te nemen.

3. We nemen proactief contact met leerlingen en ouders in lopende begeleidingen om na te gaan wat we voor hen kunnen betekenen.

4. Cliëntencontacten worden daarbij minimaal gehouden. We zetten maximaal in op digitale alternatieven, tenzij het niet anders kan (bv. crisis, verontrusting,...).

5. Overleg met scholen kan zeker. Graag doen wij dat online via tools WhatsApp, Google Meet, Jitsi of Zoom. Als dat nodig is, nemen wij de organisatie daarvan op.

6. Intussen is duidelijk dat ook de contactmomenten voor eerste kleuter niet kunnen doorgaan. Ook hier worden de ouders gecontacteerd en wordt gepolst of er vragen zijn.

7. De capaciteit van de CLBch@t wordt uitgebreid - van maandag tot en met donderdag van 14-21u - en we zetten voortaan ook in op ‘blended chatten’. (Lees meer)

Oproep

Omdat we vermoeden dat in deze periode sommige leerlingen na verloop van tijd problemen kunnen krijgen (bv. moeilijke thuissituatie, spanningen, eenzaamheid, angst,...), willen we graag vragen om via SmartSchool onderstaand bericht op te nemen. Zo willen we hen ook nabij zijn. Dank alvast!

Beste leerling

In deze vreemde tijden blijft ook het CLB paraat. Misschien liep je al langer rond met een vraag voor het CLB of had je al gesprekken? Misschien krijg je het in de komende weken ook moeilijk thuis of stel je je vragen?

Je kan ons net als anders vinden via de CLB-chat die nu nóg langer open is of via onze telefoon of e-mailadressen:

- https://www.vrijclb.be/vrij-clb-westhoek

- https://www.vrijclb.be/vrij-clb-houtland

Openingsuren

In de komende dagen wordt het fysiek onthaal afgebouwd en zetten we in op een telefonische permanentie, chat en online communicatie. De telefonische permanentie is er van:

  • maandag tot donderdag: 8u30-12u en 13u-16u30
  • vrijdag: 8u30-12u en 13u-16u

Tijdens de paasvakantie zijn de openingsdagen met bovenstaande openingsuren vastgelegd op maandag 6 en dinsdag 7 april.

De CLB-chat is zoals gewoonlijk open voor leerlingen en ouders. Vanaf maandag 23 maart is dat van maandag tot donderdag van 14u-21u.

We ervaren bij onze medewerkers een sterk engagement om er voor u en de leerlingen te zijn, zij het op een nieuwe en uitdagende manier. We hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Namens het directieteam en de Corona-aanspreekpunten van Vrij CLB Houtland en Vrij CLB Westhoek

Ben je een leerling en zit je ergens mee?

CLB voor leerlingen