Infomoment CLB

GO! CLB Fluxus en VCLB AMi2 organiseren ook dit jaar een scholenbeurs voor leerlingen uit het zesde leerjaar of leerlingen die volgend jaar de overstap naar het secundair onderwijs maken. Hier krijgen leerlingen (en hun ouders) uitleg over de hulp van het CLB bij het maken van een studiekeuze, de structuur van het secundair onderwijs…

Beste ouders,

Ter vervanging van onze eerder aangekondigde fysieke scholenbeurzen organiseert het CLB nu een online informatiemoment om ouders en leerlingen te ondersteunen bij de studiekeuze voor het secundair onderwijs. Enkele vragen waar je tijdens dit moment een antwoord op mag verwachten:

  • Hoe kan het CLB je helpen bij de studiekeuze?
  • Hoe ziet de structuur van het secundair onderwijs eruit, vooral de eerste graad?
  • Wat is belangrijk bij het maken van een studiekeuze?
  • Wat is de website www.onderwijskiezer.be?

Na het informatiemoment kunnen jullie samen met je zoon of dochter kennis maken met de scholen uit de omgeving via de virtuele scholenbeurs.
Naast de secundaire scholen uit Mortsel, Edegem, Kontich, Hove, Boechout en Borsbeek wordt het aanbod uitgebreid met secundaire scholen uit de omgeving of secundaire scholen met specifieke opleidingen. De lijst van de aanwezige scholen op onze scholenbeurs kan je verder in deze brief vinden.

Je krijgt de kans om het studieaanbod en de werking van deze scholen te ontdekken via een filmpje of een presentatie van de school. Daarnaast heb je de mogelijkheid vragen te stellen aan (één of meerdere van) deze scholen of aan het CLB via chat of videobellen.

Wanneer?

De virtuele scholenbeurs vindt plaats op woensdag 9 februari 2022. Je kunt inschrijven voor een van de volgende sessies. Elke sessie bestaat uit het infomoment van het CLB met aansluitend de virtuele scholenbeurs.

  • 16.00 uur
  • 19.00 uur

Hoe inschrijven?

Waar?

Omwille van corona zal deze infoavond en scholenbeurs online doorgaan. Jullie hoeven je niet te verplaatsen.

Als je geen computer of internet ter beschikking hebt, vraag jouw school samen met jou naar een oplossing te zoeken zodat ook jij de juiste informatie kan ontvangen.
Het gaat over de toekomst van je zoon of dochter. We vinden het belangrijk dat je de juiste informatie krijgt en zo samen met je zoon of dochter de juiste keuze kan maken.

Wij kijken er alvast naar uit. U ook?

Deze avond wordt u aangeboden door het VCLB AMi2 van Mortsel, het GO! CLB Fluxus Lier in samenwerking met en de ondersteuning van de gemeentebesturen van Edegem, Hove, Mortsel, Wommelgem, Kontich, Lint, Borsbeek, Boechout en Duffel.

Aanwezige secundaire scholen per locatie in willekeurige volgorde:

Regina Pacisinstituut

Sint-Gabriëlcollege

Sint-Jozefinstituut Borsbeek

Steinerschool Lier

Atheneum Anton Bergmann Lier

Xaveriuscollege

Piva

VTI Zandhoven

Scholengemeenschap Heliks Lier (Sint Ursula, Sint Gummarus, VTI Lier)

OLVE Edegem

OLVE Mortsel campus West

Sint-Rita Campus Technologie (voormalig VTI Kontich)

Sint-Rita Campus College Kontich

Sint-Jozefinstituut Kontich

GTI Mortsel

Atheneum Mortsel

Da Vinci Edegem

GTI Duffel

Sint-Norbertus Duffel

PTS Mechelen

Busleyden Caputsteen Mechelen (onder voorbehoud)

Ben je een leerling en zit je ergens mee?

CLB voor leerlingen