Nieuws van Vrij CLB Kempen

Als het (effe) niet meer gaat

De stuurgroep welbevinden / pesten van Stad Turnhout maakte een filmpje met een overzicht van de Turnhoutse welzijnsorganisaties en hulpverlening voor jongeren.

Inschrijvingen basisonderwijs Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar

Wil jij jouw kind inschrijven op een kleuter- of lagere school in Oud-Turnhout, Turnhout of Vosselaar? Dat loopt via een centraal aanmeldingssysteem. Er is voor elk kind een plaatsje in een school van de gemeente waarvoor jij kiest.

De aanmeldingsperiode voor dit schooljaar start op 1/3/2021 08.00 uur en stopt op 26/03/2021 18.00 uur.

Op de website www.kiesjouwschool.be vind je alle informatie over de aanmelding- en inschrijvingsprocedure voor kleuters en lagere school kinderen in Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar voor het schooljaar 2021-2022. Bekijk

hier het filmpje van het online aanmeldingssysteem.

  • Hulp nodig bij digitaal aanmelden ‘Kies jouw school’
  • Wanneer? 01/03 en 22/03 telkens van 16u – 19u30, afspraak maken is niet nodig
  • Waar? Huis van Dialoog vzw – Villa Mescolanza, Begijnenstraat 39, 2300 Turnhout
  • Nodig? Ouders dienen een KIDS ID mee te brengen of een document met het rijksregisternummer en de geboortedatum van hun zoon/dochter (indien geen RRN lossen wij dit op)

Wil je meer lezen? Download dan hieronder de folder 'Kies jouw school'.

Nieuwe openingsuren vanaf 1 januari 2021

Vanaf januari zijn onze vestigingen elke werkdag geopend van 9u tot 12u en van 13u tot 16u30.

Tijdens de kerstvakantie zijn we open op maandag 21 en dinsdag 22 december.

Voor vragen kan je steeds terecht op de CLBChat of op onze vestigingen via email of telefoon. Klik hier voor onze contactgegevens

Ook tijdens de Coronacrisis informeert Vrij CLB Kempen ouders en leerlingen in verband met de studiekeuze

De Coronacrisis stelt ook het Infoteam van Vrij CLB Kempen voor nieuwe uitdagingen. Samen met de school zoekt het infoteam naar mogelijkheden om leerlingen en ouders te informeren over de studiekeuze, op een manier die 'Corona proof' is.

Waar mogelijk zal de medewerker van het infoteam in samenspraak met de school klassikale infomomenten organiseren voor leerlingen. We kunnen echter geen infosessies organiseren voor grote groepen ouders en soms kan de school geen infosessies voor leerlingen organiseren op een veilige manier. Daarom hebben we voor elk belangrijk keuzemoment een ingesproken presentatie gemaakt die ouders en leerlingen kunnen downloaden. Zo kunnen ze deze rustig bekijken op een moment dat voor hen past.

Ben je een leerling en zit je ergens mee?

CLB voor leerlingen