Vrij CLB Leuven

Welkom bij het Vrij Centrum voor Leerlingenbegeleiding Leuven. Heb je vragen over leren, studiekeuze, gezondheid, gevoelens, gedrag of relaties? CLB-medewerkers helpen leerlingen, ouders en leerkrachten. Zij zorgen ook voor medische onderzoeken en vaccinaties. Gratis, vertrouwelijk, onafhankelijk, in het belang van de leerling en met bijzondere zorg voor wie minder kansen krijgt.
Wij werken samen met de scholen uit ons werkgebied en met de welzijns- en gezondheidsdiensten uit de regio.

Maatregelen corona:update 20/3
We blijven aan het werk, maar nemen maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.Onze medewerkers zullen zo veel mogelijk thuis werken. Ze zijn telefonisch en via e- mail (voornaam.naam@vclbleuven.be) bereikbaar. Hun contactgegevens vind je hier. Je kan ook bellen of mailen naar het onthaal (016 28 24 00 of info@vclbleuven.be). Onze gebouwen zullen meestal gesloten zijn. De lopende begeleidingstrajecten volgen wij verder op, indien mogelijk. We kijken naar alternatieve communicatiemogelijkheden: mail, telefoon, chat en andere…We blijven beschikbaar voor vragen in verband met leerlingenbegeleiding

Ook CLB-chat en Onderwijskiezer blijven bereikbaar.

De vaccinaties en systematische contactmomenten met volledige klassen worden voorlopig opgeschort. De systematische contacten van de eerste kleuterklas met aanwezigheid van de ouders worden anders georganiseerd. De bevraging van de ouders over ontwikkeling en gezondheid van hun kleuter en de toelichting over de CLB-werking gebeurt telefonisch en via mail. We onderzoeken deze kleuters dan op een later moment op school. Op deze manier willen we er voor de leerlingen, ouders en de scholen zijn maar zorgen we ook voor onszelf.

Interessante links voor ouders en leerlingen:

CLB Ch@t - ook bereikbaar als het CLB niet open is...

CLB-chat is er voor leerlingen van de derde graad lager onderwijs, van het secundair onderwijs (alle onderwijsvormen) en van de deeltijdse leersysteme...Onderwijskiezer : alle onderwijsinformatie permane...

Volledige en objectieve informatie over het onderwijslandschap, online-testen, je vindt het op www.onderwijskiezer.be. Je kan ook online een informati...In de kijker:

CLB-chat

Vacatures
Infotheek
Centrum voor leerzorg
Het CLB in 15 vragen
Openingsuren
Vestigingsplaatsen
Medewerkers
Directie
Nationale VCLB-koepel

©

Welkom! Je bent bij het Vrij Centrum voor Leerlingenbegeleiding Leuven. Heb je vragen over leren, studiekeuze, gezondheid, gevoelens, gedrag of relaties? CLB-medewerkers helpen leerlingen, ouders en leerkrachten. Zij zorgen ook voor medische onderzoeken en vaccinaties. Gratis, vertrouwelijk, onafhankelijk, in het belang van de leerling en met bijzondere zorg voor wie minder kansen krijgt.

Vestigingen

Vrij CLB Leuven

Adres
  • Karel Van Lotharingenstraat 5
  • 3000 Leuven
Contactgegevens
tel: 016 28 24 00
Teamleden
Filip Eelen
Directeur
Scholen in begeleiding
Deze vestiging werkt momenteel samen met 101 scholen.

Vrij CLB Leuven - vest. Heverlee

Adres
  • Naamsesteenweg 355
  • 3001 Heverlee
Contactgegevens
tel: 016 39 90 02
Scholen in begeleiding
Deze vestiging werkt momenteel niet samen met een school.

Vrij CLB Leuven - vest. Kortenberg

Adres
  • Brouwerijstraat 48
  • 3070 Kortenberg
Contactgegevens
tel: 02 759 61 50
Scholen in begeleiding
Deze vestiging werkt momenteel niet samen met een school.

Neem contact op

Contacteer Vrij CLB Leuven

Vul het formulier in

Optioneel
Wil je een specifieke vestiging van dit CLB contacteren?
Optioneel
Wij contacteren de school nooit zonder uw toestemming.

Ben je een leerling en zit je ergens mee?

CLB voor leerlingen