Secundair onderwijs

Ook voor de leerlingen van het secundair onderwijs zijn wij er.
Meer weten over wat je bij ons terecht kan? Meer informatie over studiekeuze?
Dan zit je op de juiste pagina!

Het CLB leeft met je mee


We helpen graag als het leren moeilijk gaat, als je niet goed in je vel zit, bij vragen rond je gezondheid en vragen over studiekeuze.

Studiekeuze: Naar de tweede graad van het Secundair onderwijs

De leerlingen van het tweede jaar moeten dit schooljaar kiezen welke richting ze in de tweede graad zullen volgen. Helemaal geen makkelijke keuze als je het ons vraagt!

Daarom hebben wij dit schooljaar een folder ontwikkelt waarbij we jullie in een notendop de structuur en domeinen voorstellen. Scan zeker ook eens de QR-code, zo kom je op een filmpje dat je dit ook nog eens uitlegt!

Heb je vragen of twijfels? Neem dan zeker contact op met ons via studiekeuze@clbnwb.be, de verantwoordelijken voor onderwijslandschap zetten je graag verder op weg!

Studiekeuze: Wat na het Secundair onderwijs?

De leerlingen van het zesde (en zevende) jaar staan dit jaar voor een belangrijke keuze. Wat gaan jullie volgend schooljaar doen?

Wij helpen jullie graag doorheen dit studiekeuzeproces. De verantwoordelijken rond het onderwijslandschap bekijken samen met de school hoe ze op jouw school kunnen ondersteunen. Daarnaast kunnen jullie als leerling en ouder ook rechtstreeks bij ons terecht met vragen via studiekeuze@clbnwb.be.

Hieronder kunnen jullie ook de opname van onze webinar terugvinden!

Ben je een leerling en zit je ergens mee?

CLB voor leerlingen