Chris Creemers

Chris Creemers is bediende in Vrij CLB Antwerpen Middengebied 1, vestigingen Vorselaar en Zoersel.

Wat is het mooiste compliment dat je ooit in je job hebt gekregen?

'Als jij in huis bent, dan loopt iedereen er vrolijker bij. Ik kom dan liever naar het CLB.'

Welke collega wil je zelf zijn?

Een collega bij wie anderen zich thuis voelen. We werken tenslotte heel wat uren samen en zijn eigenlijk één grote familie. Het is dus belangrijk dat we ons goed voelen bij elkaar.

Wie of wat zou je niet kunnen missen in je job?

Uiteraard mijn collega's, maar ook mijn computer. Die laatste moet snel genoeg werken en mij kunnen volgen, want anders word ik heel vervelend. Ik geef toe: ik heb nogal weinig geduld en ben soms te hevig. In die hevigheid maak ik dan weer fouten zo­als iets te snel afprinten of iets vergeten. En fouten maken, dat verdraag ik sowieso niet van mezelf.

Stel dat je geen CLB'er was geworden, welke job had je dan willen doen?

Verkoopster. Ik verkocht vroeger diamanten en juwelen. Het leuke daaraan was het contact met de klanten. Of ik was misschien professionele backing vocal geworden, want dat deed ik vroeger in bijbe­roep. In binnen- en buitenland heb ik opgetreden met artiesten als Helmut Lotti, Bart Kaëll en Johnny Logan. Het was mijn uitlaatklep. Die mis ik nu soms wel. Het gevolg van mijn ervaring als zangeres is wel dat ze me hier op het CLB altijd weten te vinden als er iets te vieren valt. Iemand die met pensioen gaat? Dan mag ik dirigeren, zangles geven en tek­sten schrijven samen met de collega's. Dat is leuk.

Welke collega's mogen aansluiten op je droomdiner?

Allemaal. Elke gek heeft zijn gebrek. Iedereen is anders en dat maakt het net boeiend. Anders ben je snel uitgepraat.

Wat is je favoriete vakantiebestemming?

Een zuiders land zoals Frankrijk, Italië of Grieken­land. Daar is het altijd mooi weer. Mensen 'leven' daar meer en zijn niet zo opgejaagd als wij hier. Minder opgejaagd zijn, daar droom ik wel van.

Wat gaf je onlangs een boost?

De speeddate die we op ons CLB organiseerden. Die kaderde in de organisatieverandering waar
we met ons CLB voor staan. We moesten elkaar complimenten geven. Oké, ik ben goed bezig, dacht ik toen bij mezelf. Eigenlijk doen we dat te weinig, spontaan complimenten geven aan collega's.

Wat maakt jou gelukkig?

Simpele dingen. In de vroege ochtend de vogels horen fluiten. In de skilift zitten en genieten van
de stilte en het landschap. De slappe lach krijgen samen met mijn zoon. Alles wat hem gelukkig maakt, maakt mij ook gelukkig.

Welke raad zou je aan je 20-jarige zelf willen geven?

Volg je hart en doe een ander niet aan wat je zelf niet wilt worden aangedaan. Dat maakt de wereld mooier. Mensen zijn soms zo egoïstisch. We moeten toch met elkaar leven en niet tegen elkaar? Iedereen is goed zoals hij is. Wie ben ik om te oordelen dat die andere niet goed genoeg is? Luister eerst naar de ander zijn verhaal in plaats van direct klaar te staan met een oordeel. Soms zit er echt wel meer achter waarom iemand iets zegt of op een bepaalde manier reageert.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Wandelen, fietsen, de natuur opzoeken. Babbelen met vrienden en vriendinnen. Dingen doen samen met mijn zoon. Zo lang hij dat nog wilt, natuurlijk. Ik merk dat het stilaan mindert. Maar dat hoort nu eenmaal bij groot worden, en dat is toch ook mooi.

Uit Caleidoscoop, jaargang 30 nr. 5 (2018)

Foto: Willem Rosiers

Ook CLB'er worden?

Ben je een leerling en zit je ergens mee?

CLB voor leerlingen