VCLB Keerbergen en COVID-19

Op deze pagina vindt u meer informatie over de werking van het CLB in deze bijzondere tijden, alsook tips en mogelijke ondersteuningsvormen.

COVID-19: Welke maatregelen neemt het CLB?

Bijzondere tijden vragen bijzondere maatregelen.

Met de versoepelingen van de coronamaatregelen maken wij op 18 mei een doorstart en zijn wij opnieuw bereikbaar op onze locatie.

We doen ons uiterste best om onze dienstverlening zo vlot mogelijk te laten verlopen, weliswaar met de nodige aandacht voor hygiëne en veiligheid.

> CLB-medewerkers blijven sowieso per mail bereikbaar tijdens hun werkuren. In eerste instantie wordt ingezet op alternatieve contactmogelijkheden zoals telefoon, chat of skype.
> Overleg met schoolpersoneel en/of netwerkpartners of andere activiteiten kunnen enkel via alternatieve contactmogelijkheden zoals telefoon of skype. Het is bij enkele medewerkers ook als ouder of als leerling mogelijk om een online chatgesprek in te plannen. Stuur gerust een mailtje voor meer informatie.

> De individuele contactmomenten met ouders en kinderen van de eerste kleuterklas kunnen na afspraak weer door gaan. Hou je aan de richtlijnen, voor ieders veiligheid en gezondheid.

Het spreekt voor zich dat deze richtlijnen kunnen evolueren al naargelang de toestand verandert of wanneer andere maatregelen van hogerhand worden opgelegd.

COVID-19: Online ondersteuning van leerlingen en ouders

CLB zet in op online ondersteuning van leerlingen en ouders tijdens de coronacrisis

Ondanks de opschorting van de lessen, blijft elk Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) gegarandeerd bereikbaar, maar er is meer: CLBch@t, het anonieme chatonthaal van de CLB-sector, wordt versterkt. Hiermee zet het CLB in op het ondersteunen van leerlingen en ouders.

Naast vragen die verband houden met het coronavirus, blijft CLBch@t ook vragen beantwoorden rond allerlei andere thema’s. Alle vragen over het welbevinden & de gezondheid van leerlingen zijn welkom, alsook vragen over de onderwijsloopbaan en het leren & studeren.
Meer info over de CLBCh@t, vind je onderaan deze webpagina terug.

Verschillende van onze medewerkers hebben ook de mogelijkheid om aan 'blended hulpverlening' te doen.
Je kan via mail een afspraak maken voor een online gesprek.

COVID-19: Tips

Het Vrij CLB Netwerk formuleerde enkele tips en handvaten om met je kinderen aan de slag te gaan en je thuiswerk te organiseren. Ook voor leerlingen zelf, vind je hier meer informatie.

Loopt het allemaal niet zo vlot thuis, en is er conflict? Dan kunnen ook de tips hiernaast wat steun bieden.

COVID-19: 'Coronakriebels en mentale gezondheid'

Net als CLB proberen heel wat diensten ook in deze coronatijden voor jou nog bereikbaar te blijven...

Enkele Huisartsen i.o. en Assistenten Psychiatrie i.o. stelden daarom een overzicht op. Dit overzicht geeft de huidige situatie weer op 21/03/2020.

Bekijk het filmpje, of lees voor meer informatie en contactgegevens verder in het overzicht.

Terug naar de startpagina

Ben je een leerling en zit je ergens mee?

CLB voor leerlingen