4 februari: Dag van de CLB-medewerker - 04/02/2021

Op 4 februari organiseren we de Dag van de CLB-medewerker. CLB’ers zetten zich harder dan ooit in om leerlingen te helpen en scholen bij te staan om door deze periode heen te geraken.

Een pak kinderen en jongeren hebben het vandaag moeilijk. Omdat ze niet kunnen afspreken met vrienden, omdat het niet evident is afstandsles te volgen, omdat zoveel thuis zitten niet gemakkelijk is …
CLB’ers in heel Vlaanderen blijven zich onverminderd inzetten:

  • Ze zoeken manieren om binnen de contactbeperkingen die de maatregelen met zich meebrengen toch aanklampend te werken bij leerlingen in precaire situaties.
  • Ze nemen bijkomende taken op: CLB’ers voeren de contacttracing op school uit en helpen bij de organisatie van de sneltesten. Zo zorgen ze ervoor dat infectiehaarden snel ingedijkt geraken en scholen zoveel als mogelijk open kunnen blijven. Dat laatste is erg belangrijk voor leerlingen: de school, dat is zoveel meer dan een plaats waar je leerstof krijgt. De school is ook een tweede thuis waar ze vrienden maken en waar ze bij leerkrachten terechtkunnen en waar een hulpverlener, het CLB, vlot bereikbaar is.
  • Ze trachten de zorgvragen waar leerlingen en ouders mee zitten maximaal te blijven opnemen en leerlingen met specifieke noden aan de nodige ondersteuning te helpen.

Hun drijfveer? Een hart voor leerlingen. 4 februari organiseren we daarom voor het eerst de 'Dag van de CLB-medewerker' en die laten we niet onopgemerkt voorbijgaan!

Meer info? Een gesprek?

Inge Van Trimpont
Voorzitter ISC, Directeur Permanente Ondersteuningscel GO! CLB
0470 13 04 06 of inge.van.trimpont@g-o.be

Stefan Grielens
Algemeen directeur Vrij CLB Netwerk
0495 40 09 85 of stefan.grielens@vrijclbnetwerk.be

Dina Baetens
CLB POC Officieel gesubsidieerd
0487 27 97 32 of Dina.baetens@ovsg.be

De internettensamenwerkingscel of ISC is een informeel overleg van vertegenwoordigers van de drie centrumnetten (vier koepels) van de centra voor leerlingenbegeleiding. De ISC overlegt over actuele beleidsontwikkelingen die de CLB-sector beïnvloeden en neemt sectorale standpunten in. De ISC is ook het aanspreekpunt voor externe partners en legt ook zelf contacten met andere partners uit de welzijns- en gezondheidssector.

Ben je een leerling en zit je ergens mee?

CLB voor leerlingen